torstai 7. maaliskuuta 2013

get healthy


Nyt luvassa sitä liikuntapostausta! Tai ainakin jotain sinnepäin.
Kuten moneen muuhun myös muhun iski kuntoonpääsy kärpänen tän vuoden alussa. Silloin kun kuuluin maajoukkueeseen treenasin tanssia joskus viisi tai kuusikin kertaa viikossa enkä sen suuremmin miettinyt mitä syön tai että pitäisi muutaman lenkin lisäksi tehdä vielä jotain muuta kun elämässä oli muutenkin jo niin paljon liikuntaa. Sen kaiken loppuminen pienellä varoitusajalla aiheutti paljon pahaa mieltä ja haluttomuutta harrastaa minkäänlaista liikuntaa. Meni muutama kuukausi tekemättä mitään. Siitä on nyt kohta puolitoista vuotta ja liikunnan harrastaminen jossain määrin luonnollisesti on lisääntynyt kun on tanssikuviotkin taas elämässä ja mieli hyvä.


Ihmisenä olen yksi niistä kenen kuntokuurit, karkkilakot ja muut vastaavat jäävät melkein poikkeuksetta ajatuksen tasolle tai parin viikon kokeiluun. Rehellisesti sanottuna ei itsekuri riitä. Uudenvuoden kieppeillä rupesin kuitenkin muiden mukana innostumaan "kesäkuntoon 2013" ajatuksesta kuten joka vuosi ennenkin. Mietittyäni asiaa enemmän tajusin terveellisempien ruokailutapojen ja liikunnan lisäämisen olevan ainoa keino päästä pitkäaikaisiin tavoitteisiini. Tahdon olla energisempi, notkeampi, positiivisempi ja ehdottomasti paljon vahvempi. Ennen kaikkea terveempi. Tottahan mä nää asiat tiesin jo entuudestaan mutta nyt päätin vaan ottaa itseäni niskasta kiinni ja ryhtyä toimeen.


Tässä jaksossa mun lukkarista löytyy urheilulinjan aamutreenien lisäksi liikunnan kurssi joten kouluaikana liikuntaa on 6 x 75min. viikossa. Sen lisäksi maanantaisin on nykytanssitunti, tiistaina vatsa- pakarakiinteytys tunti, keskiviikkona tanssitreenit illalla ja torstaina vähän vaihtelevalla menestyksellä tanssitreenit. Hyppäreitä multa löytyy tässä jaksossa tiistailta ja sovittiinkin kaverin kanssa että ruvetaan käymään sillon sitten salilla samoin kun perjantaisin iltapäivällä kun koulupäivä loppuu jo 12.15. Viikonloppuisin pyrin käymään ainakin kerran lenkillä. Nyt reilun viikon ajalta on kuitenkin kaikki tää urheilu jäänyt väliin sairastelun takia joka toivottavasti vähenee nyt kun tulehdusta aiheuttavat viisaudenhampaat on jo toiselta puolelta pois. Oikein suututtaa kun ei voi tehdä mitään..Noin yleisellä tasolla tavotteena liikunnan osalta on siis säännöllisyys ja monipuolisuus joka kehittäis lihaksia ja pääsis lähemmäks muitakin tavotteita oman kunnon suhteen:)


Laiskuuden lisäksi urheilun yhteydessä myös ruokailu on asia joka on aina ollut mulle vähän hankala muuttaa täysin sellaiseksi kun pitäis. Oon kamalan huono syömään aamupalaa tai ylipäätään mitään sellaisina päivinä kun jännitän tai stressaan jotain. Näitä päiviä on aika usein. Kun olin pieni 7v ykkösluokkalainen oli mun syöminen hyvin huonolla mallilla. Aamuisin ei mikään pysynyt sisällä kun jännitti mennä kouluun ja sama jatkui iltapäivällä kotona kun jännitti kaikki ihan muutenvaan ilman syytä. Ruuasta tuli mörkö ja näytin haamulta. Siitä nyt on toivuttu vuosiavuosia sitten mutta aamupalan syöminen on sen elämänvaiheen jälkeen ollut olematonta. Siitä otinkin vuoden alussa itelleni tavotteen, aamupalan syöminen joka aamu!

Tässä vaiheessa haluun ehdottomasti korostaa että en todellakaan ole laihduttamassa. Vain muuttamassa elämäntapoja terveemmiksi. Täysin terveellinen herkuton ruokavalio ei kuulu mun tavotteisiin, joskus täytyy saada myös herkutella! 


Hahah en kestä kun tästä tekstistä tuli näin sekava:D Mutta tästä te nyt kuitenkin varmaan suurinpiirtein saitte kuvan siitä mihin pyrin ja minkätakia?  Matka näihin tavotteisiin on pitkä ja monta kertaa varmaan tulee lenkin sijasta otettua sipsipussi syliin mutta eiköhän se ole ihan inhimillistä välillä;) Onko teillä vastaavanlaisia elämäntapamuutoksia työn alla tai jotain muita lupauksia aiheeseen liittyen?

-lisää voimaa, kestävyyttä ja nopeutta
-saada lihaksia ja enemmän liikkuvuutta vartaloon
-olla energisempi, jaksaa paremmin
-olla täysin sinut itseni kanssa
-muistaa myös höllätä ja herkutella!
-olla terve ja onnellinen

kuvat weheartit

2 kommenttia:

  1. hihiii mulla on sama tavoite + kiinteyttää vähän joka paikasta , haha ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hehe joo aikas samoilla linjoilla siis ollaan!;)

      Poista