tiistai 4. syyskuuta 2012

syvällistä

Ajattelin nyt tehä tälläsen mielipide postauksen ekaa kertaa, jaiks.. Aiheesta itseluottamus. Ite oon oikeesti tosi ujo varsinkin uusissa tilanteissa ja jännitän tunnetusti ihan kaikkea, enkä varmastikkaan oo kyllä ainoo joten tää on aihe josta monella on varmasti eriäviä mielipiteitä ja ajatuksia, mutta ajattelimpa nyt kertoa omani. Älkää niitatko mua jos tästä tulee tosi huono..

Ihailen yli kaiken ihmisiä ketkä voi rennosti olla omia itsejään tilanteesta huolimatta, ilman sen suurempaa stressiä. Olishan se elämä paljon helpompaa kun mielessä ei kokoaikaa pyöris että mitäköhän muut musta ajattelee jos pukeudun näin, sanon näin,..Ihan turhaahan sellasta ajattelee mutta jokaisella varmaan sellanen vaihe elämässä on tai on ollut.

Kuten kerroin niin jännitän ihan kaikkee ja stressaan tosi helposti turhistakin asioista ja jossain tossa yläasteen aikoihin kun omassa elämässä ja minäkuvassa tapahtu paljon muutoksia, rupesin saamaan jotain sellasia paniikkikohtauksen tyylisiä niinkin turhissa tilanteissa kun koulussa tunneilla. Meni vuosi ennenkö siitä uskalsin mennä puhuun terveydenhoitajalle ja siinä vaiheessa tää rajotti mun elämää jo aika paljon. Tällä hetkellä kärsin kyseisestä "vaivasta" edelleen mutta parempaan suuntaan menee kokoajan! Huhhuh menipä nyt henkilökohtaseks, mutta siis tällä haluun vaan sanoa että jos kellään teistä on mitään paniikin tyylisiä oireita tms. niin menkää ajoissa puhumaan siitä esimerkiks vaikka terveydenhoitajalle, ette oo ainoita ketkä tälläsestä kärsii:--)

Tosi nuoresta pitäen nykyään lapset, varsinkin tytöt alkaa kattelemaan malli ohjelmia ja muuta vastaavaa jonka seurauksena ne luo ittelleen tiettyjä ulkonäkö kriteereitä. Pitää olla laiha, pukeutua hyvin ja omistaa suora hammasrivistö ja pitkät hiukset. How dumb..

Yläaste on ehkä raadollisinta aikaa jos mietitään ulkonäön kannalta. Murrosikä ja alentavat katseet ei oo mikään mahti yhdistelmä kenenkään itsetunnolle. En tiiä mikä siinä on että siinä iässä jos erotut joukosta millään tavalla, oot automaattisesti jollain lailla outo ja sua täytyy tuijottaa pitkään kun kävelet käytävällä vastaan. Oi miksi...Mutta tottahan on että jokainen meistä on syyllistynyt tähän kyllä itsekkin myöntää sen tai ei. Ulkonäön perusteella on helppo tuomita ihminen sen kummemmin miettimättä, näin sen vaan menee.

Joten ens kerralla kun ihmiset sun ympärillä arvostelee rankalla kädellä jotain tyyppiä joka erottuu tavalla tai toisella joukosta niin mieti hetki ennenkö sanot mitään. Ja oo ite rohkeesti oma itses! Pukeudu miten haluut, niihin vaatteisiin missä sä tunnet ittes kauniiks/ komeeks. Nauti kaikesta siitä huomiosta mitä saat olemalla just sitä mitä oot. Älä välitä muitten negatiivisista mielipiteistä, suurin osa niistä on vaan kateellisia. Rakasta ittees sen takia että sä oot sä.


kuva weheartit.com

8 kommenttia:

  1. Oon selaillu tätä sun blogia ja mun mielestä sulla ei ainakaan tarttee olla yhtään ulkonäköpaineita esim vaatteista tai naamasta! Mut on varmaa kumminki hyvä jos ite tiedostaa ja uskaltaa myöntää sen et jännittää ja kelaa mitä muut ajattelee, mut loppupeleis niillä ketkä arvostelee on jotai skeidaa itellää salattavana! Ite mua ainakii auttaa, jos tarttee pitää esim joku oma projektiesitelmä muille vaikka koulussa, kun heittää jotai läppää siitä tilanteesta niin kaikki relaa sen jälkeen. Kerran kävin myös laulaa maamme-laulua tunnilla, kun kaikki oli vaivaantuneesti hiljaa.. Se päästi aika hyvi paineita! =D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. no kiitos:) ja oon itseasiassa saanu paljon itseluottamusta blogin kirjottamisella. Haha no joo ihan varmasti kevensi tunnelmaa:D

      Poista
  2. kiva teksti! ja toi on kyllä niin totta joka sana :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! vähän pelotti kyllä tehä näinkin erilainen postaus:D

      Poista
  3. rohkeeta tekstiä! oot kyl tosi nätti ni ei kantsi tollasista huolehtia liikaa :))

    VastaaPoista
  4. Täällä kans jännitän ja stressaan aivan ylinpalttisesti niin turhissa tilanteissa kuin vaan voi että osasin samaistua suhun kyl tosi hyvin myös noiden paniikkikohtausten kannalta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. joo tosiaankin en oo yksin tämmösten vaivojen kanssa:)

      Poista